Прескочете към основното съдържание

Премиера на антологията „Въздушните хора“

Официална премиера


Ужасно се вълнуваме да изпратим XI издание на Конкурса за фантастичен разказ „Агоп Мелконян“ с официалната премиера на антологията „Въздушните хора“!

Датата е 30 октомври 2023 г., понеделник. Мястото и часът са София, пл. „Петко Р. Славейков“ 4, Столична библиотека, зала „Надежда“, от 18:00 до 19:00 ч.

Вход свободен


Залата е с капацитет за 100 души и е колкото театрално, толкова и непосредствено пространство, така че ще можете да се настаните комфортно.

  • Ще има панел с участието на писателите Велко Милоев и Мартин Петков, преводача Николай Тодоров, популяризатора Дилян Благов и главния редактор на списание „Сборище на трубадури“ Петър Тушков.(Водещ и модератор ще бъде Дилян Благов.)
  • Ще се наговорим за конкурс, българска фантастика и въздушни хора
  • Ще Ви покажем антологията с най-добрите 23 разказа от XI издание на конкурса за фантастичен разказ „Агоп Мелконян“
  • Ще има ограничен брой екземпляри от антологията за продажба на цена с 50% отстъпка
  • Ще се радваме и на въпроси от присъстващите

Това е последното събитие


Премиерата е последното събитие в рамките на проекта за това издание на конкурса и няма как да пропуснем да благодарим на Дияна Петрова и Явора Руменова, които неуморно и безвъзмездно работиха през целия едногодишен период на изготвянето и изпълнението му.

Краят на проекта не означава край на конкурса, а и съдържанието в този сайт ще продължи да се попълва, за да се превърне в надежден източник на информация за историята му. Вече чертаем планове за следващото, дванадесето издание, за да остане този на практика национален конкурс за фантастичен разказ едно от така необходимите пространства за изява и първи стъпки на утвърдени и прохождащи български фантасти.

Не на последно място


Благодарим на Национален фонд „Култура“ за финансовата подкрепа, която ни даде възможността да мислим първо как да издадем книгата с най-добрите разкази от това издание и после как да я финансираме.

Особено последното ни позволи вместо това с лични средства да създадем и да започнем да поддържаме собствена електронна книжарница, където правим всичко възможно да работим на минимална търговска отстъпка, за да могат издателите на фантастична литература у нас да получават по-висок приход от труда си (разгледайте първите книги за продажба там и не ни забравяйте, когато се колебаете от къде да поръчате книгите, които искате да четете).

Този проект беше реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“.

Елате на премиерата 🙂