Прескочете към основното съдържание

Бюлетин: Конкурс Агоп Мелконян 2022

Уважаеми читатели, уведомяваме Ви, че въпреки необичайното забавяне тази година ежегодният Конкурс за фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян, ще се проведе – както се надяваме, – малко по-добре обезпечен, все така добре организиран.

Какво можете да очаквате? Приемът на творби ще бъде обявен в официалния сайт на конкурса. Максимален брой отличени творби ще бъдат публикувани в годишна конкурса антология. Предвиждаме минимум две представяния/четения с участието на отличените автори и официално награждаване, съвпадащо с рождението на патрона на конкурса. За пръв път в това издание на конкурса авторът на разказа, отличен на първо място, ще бъде награден и със специална статуетка.

Точни подробности – заедно с анонсирането на приема. Междувременно работете неуморно върху текстовете, с които планирате да участвате, защото както винаги очакваме от Вас най-доброто за антология, която ще достигне до възможно най-много почитатели на българската литература с фантастичен елемент.

*Не предвиждаме промени в жанровите и обемните изисквания, така че можете да се ориентирате за обичайните условия от анонса на миналогодишния конкурс.

С уважение и нетърпение да се видим,
Петър Тушков