Прескочете към основното съдържание

Конкурс Агоп Мелконян 2012

Кратък анонс

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян, със съдействието на издателствата „Бард“, „Ерато“ и „Ерго“ и фирма „Терабайт“ организират конкурс за кратък фантастичен разказ до 1000 думи, по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян на 10 март 2012 г.

Подробен анонс

Електронно списание „Сборище на трубадури“ обявява конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.

Очакваме разказите Ви в обем до 1000 думи (7200 знака с интервалите – или 4 стандартни страници), написани на кирилица, във формат .doc или .rtf.

Жанр – всичко, включващо фантастични елементи – научна фантастика, фентъзи, ужаси, психологическа фантастика и т.н.

Допуска се един разказ от автор.

Допускат се само авторски, непубликувани под каквато и да е форма разкази (на хартия, в Интернет, под формата на аудио и/или видео). Имейлът за участието Ви в конкурса трябва да съдържа прикачен файл с разказа за участие, трите Ви имена, пощенски и електронен адрес и телефон за връзка.

Членове на журито и екипът на конкурса не могат да участват.

С изпращането на разказа Вие се съгласявате да предоставите на „Сборище на трубадури“ правата за публикация на Вашия разказ в сайта на електронното списание и в специалния електронен брой, посветен на конкурса.

Освен посочените изисквания журито ще търси новото, нестандартното, нетрадиционното – гледна точка, идея, начин на изразяване.

Покажете въображението си!

Журито на конкурса се състои от:

Семейство Мелконян, заедно с екипа на изд. „Ерато“ – почетно жури.

Електронно списание „Сборище на трубадури“: Зорница Ангелова, Михаил Абаджиев, Стоян Христов, Anna Hells, Gost, преводачите Васил Велчев, Владимир Полеганов и Петър Тушков, и Преслава Кирова – идея и организация на конкурса.

Ще бъдат връчени три награди (първо, второ и трето място) + специална награда на името на Агоп Мелконян.

Наградите се осигуряват от издателствата „Бард“„Ерато“ и „Ерго“ и фирма „Терабайт“.

Разказите, неотговарящи на условията, няма да бъдат допуснати за участие в конкурса.

Журито ще оценява авторите анонимно.

Изпращайте разказите на електронната ни поща: konkurs2012 [ет] trubadurs.com

Срокът за изпращане е до 24:00 ч. на 26.02.2012 г.

Резултатите ще бъдат обявени на 10 март 2012 г., когато се навършват 63 години от рождението на писателя фантаст Агоп Мелконян.

Често задавани въпроси:

В. Какво се крие зад въпросните „първа/втора/трета награда“?

О. Първо, второ и трето място получават от издателство „Бард“ ваучери съответно за 50, 30 и 20 лв. Всичко наградени получават книги от издателствата „Ерго“ и „Ерато“, и компютърни аксесоари от „Терабайт“. Носителят на специалната награда получава книги от издателство „Ерато“, както и официален плакет на името на Агоп Мелконян.

В. В условията пише, че изпращаните творби трябва да бъдат „в обем до 1000 думи (7200 знака с интервалите – или 4 стандартни страници)“. Какво точно се разбира под „стандартни страници“?

О. Стандартните страници са така наречените „стандартни машинописни страници“ – издателски стандарт. По западен образец една стандартна машинописна страница се равнява на 250 думи. В България е прието, че една стандартна машинописна страница се равнява на 1800 знака с интервалите (30 реда по 60 знака на ред).

В. Видях, че срокът за изпращане на творби за конкурса е изтекъл, но ви изпратих разказ. Ще го включите ли в конкурса?

О. Не. Разказът ви не е достигнал до журито, защото имейлът, отговарящ за конкурса, вече не е активен. Запознайте с досегашните ни броеве и ако смятате, че искате да видите разказа си публикуван в някое от следващите издания, ни го изпратете през формата за контакт. Ще се радваме да го прочетем.