Прескочете към основното съдържание

Удължаваме срока за прием в Конкурс 2022

Уважаеми автори,

Съобщаваме, че удължаваме срока за прием на фантастични разкази в Конкурса за фантастичен разказ „Агоп Мелконян“ 2022 от 15 януари 2023 год. на 10 февруари 2023 год. Съответно новата дата на класирането (обявяване на резултатите) е 26 февруари 2023 год.

Обработката и четенето на разказите продължава. Авторите на всички обработени разкази получават потвърждение, че разказът им е изпратен на журито, в момента, в който то го получи (за запитвания, използвайте имейла на конкурса или ни изпратете лично съобщение във Фейсбук или Туитър – в повечето случаи всичко е наред, но ще се радваме да ви отговорим). Всички останали условия в анонса за тазгодишното издание на конкурса са непроменени.

Причините за удължаване на срока са в по-късното обявяване на приема и желанието ни да не бързаме с четенето. Искрената ни надежда е, че конкурсът „Агоп Мелконян“, на практика превърнал се в национален конкурс за фантастичен разказ с десетгодишна история, ще продължи да бъде важен ежегоден преглед на най-добрите нови фантастични разкази в диапазона от прохождащи до утвърдени автори. Че всяка година конкурсът ще засвидетелства дълбокото ни уважение към въображението и умението на още един български автор, отличен на първо място. Както и че конкурсът ще продължи да се самоиздържа и да допринася за развитието и живота на литературата с фантастичен елемент в България с публикацията на годишна антология с подборката на журито на десетте най-добри разказа за съответната година.

Смятаме, че българската фантастика го заслужава. Вярваме, че той е важен елемент, част от също толкова важните усилия на периодични издания, специализирани сайтове, организации, издатели, редактори и популяризатори за силна, стойностна българска литература, която разпалва въображението, насърчава четенето и разширява хоризонта на следващите поколения. Да го постигнем заедно!

Петър Тушков